Sıkça Sorulan Sorular

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Sözlü Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi (ISTAM) Resmî Gazete'nin 25 Haziran 2018 Pazartesi tarih ve 30459 sayılı baskısında yayımlanan Yönetmelik ile kurulmuştur.

SDÜ ISTAM, Isparta'da 1800'lü yılların sonuna kadar giderek tanıklık eden kişilerin anlatılarını dinleyenlerin bilgisine başvurmuştur. Sözlü, yazılı, görsel ve fiziki belgeler, nesneler, objeler kayıt altına alınmıştır. Kayıtlar ''Yaşayan Tarih: 'Isparta Sözlü Tarih Projesi' Tanıtım Kitapçığı'' ismi ile yayın hâline getirilmiştir. Yayın aynı zamanda 'Elektronik Kitap' yöntemiyle de paylaşıma açılmıştır. Eserin PDF şekli https://istam.sdu.edu.tr internet yazılımında yayına verilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Sözlü Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi, tanıklıklarına başvurulan kişiler için bir belgesel hazırlamıştır. Belgesel vizyona girmiştir. Belgesel yayını için:

Evet. Yeni kitap ve belgesel çalışmaları devam ediyor. Ayrıca o anı yaşayanların ya da bizzat tanık olanların paylaşımları SDÜ ISTAM'ın dijital medya hesaplarından paylaşılmaya başlandı. Bu bağlamda instagram, twitter, facebook, youtube kanallarında bilgi, belge ve fotoğraf ve videolar paylaşılıyor. Örnekler:

Hüseyin Hüsnü Bey. Isparta'nın ilk Türk eczacısı.

Isparta tarihine dair en önemli yazılı kaynaklardan "Isparta Tarihi" eserinin müellifi olan Isparta mebusu (1908-1912) Böcüzade Süleyman Sami'nin damadıdır.

Kaynak: Suna Uysal&Şafak Gülsoy